Az év eleje új lehetőségeket hozott számunkra, és közéjük tartozik a Google legújabb kezdeményezése, a Bard, aki a ChatGPT-nek készül versenyezni. Már tavaszon sejteni lehetett, hogy a Google conversational AI (beszélgető MI) megérkezik, amikor májusban elhangzott, hogy az új rendszer immáron 180 országban hozzáférhető. Most, a júliusi közepén, végre Magyarországon is elérhetővé vált a Bard, és néhány fontos részletet megosztunk veletek a sajtóközleményből.

A Bard, mint egy kísérleti projekt, lehetőséget biztosít mindenkinek arra, hogy beszélgetést folytassanak a generatív mesterséges intelligenciával, amit röviden MI-nek hívunk. Ez a chatbot már magyar nyelven is működik. Az egyszerűség kedvéért: a Bard egy olyan MI, amely képes emberhez hasonló szöveget létrehozni és válaszolni a legkülönbözőbb kérdésekre.

Jelenleg a Bard fejlesztés alatt áll, és a Google „nagy nyelvi modeljeivel” dolgozik együtt. Ezek az MI modellek hihetetlen tudást és kreativitást képviselnek, amelyek összegyűjtik a világ tudását. A Bard a legfrissebb információkat veszi alapul az internetről, hogy minőségi, naprakész válaszokat tudjon adni.

A Bard segítségével képesek leszünk létrehozni verseket, forgatókönyveket, e-maileket, és más üzeneteket. Továbbá, részletes és informatív válaszokat kaphatunk. Itt ki is próbálhatjátok a Bardot, és kíváncsian várjuk a tapasztalataitokat a kommentekben.