Nemrég került sor a Google I/O 2023 rendezvényre, melyen a vállalat bemutatta legújabb Pixel termékeit és mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseit. A Google azonban bejelentette a már korábban, március végén bemutatott Immersive View, azaz “bevonó nézet” továbbfejlesztését is a Maps alkalmazásban. Az új funkció még több várost támogat, és új információkat is megjelenít. Emlékeztetőül, az Immersive View a Street View és a Live View funkcióit ötvözi, 3D-s, interaktív módon jelenítve meg a városokat, beleértve az éppen aktuális időjárást is. Minden részletet alább találhat.

A Google Maps játékszerű 3D-s városnézete újraértelmezi az utazás tervezését

Fontos megjegyezni, hogy az új funkció jelenleg csak 15 városban érhető el világszerte. Ezek a következők: Amszterdam, Berlin, Dublin, Firenze, Las Vegas, London, Los Angeles, Miami, New York, Párizs, San Francisco, Seattle, Tokyo és Velence. Ez jelentős fejlődés a kezdeti, csupán öt várost ábrázoló 3D-s térképhez képest.

A Google Maps játékszerű 3D-s városnézete újraértelmezi az utazás tervezését

Az Immersive View használatával a városokkal való interakció olyan, mintha videójátékban lennénk. A rendszer megjelenít információkat a bicikliutakról, közterületi parkolóhelyekről, bonyolult kereszteződésekről és a forgalom szimulációit. Így a sofőröknek támpontot ad a napi forgalomról a különböző időpontokban.

A Google Maps játékszerű 3D-s városnézete újraértelmezi az utazás tervezését

Ebben a nézetben láthatjuk az időjárást is, amelyet idővonalon keresztül irányíthatunk. Így tudjuk, mire számíthatunk, ha az említett városokba utazunk. Ez az innovatív, 3D-s megjelenítési mód nem csak a Google Maps számára elérhető. A cég a tegnapi I/O eseményen bejelentette, hogy az API-t beépíthetik harmadik féltől származó alkalmazásokba és weboldalakba is.

A Google ezzel lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzük azoknak a városoknak az épületeit, műemlékeit és érdekes pontjait, amelyeket már térképeztek. A funkciót okostelefonokon, de asztali módban is elérhetjük.