A Google bejelentette be az Android 14 Beta 4-es verzióját, amely egy lépéssel közelebb hoz minket a várva várt őszi nyilvános frissítéshez. A Beta 3-at követően az operációs rendszer stabilitása már magas szinten van, ezért nem vártunk új funkciók érkezését, csupán a meglévő hibák javítását. A szoftverfrissítés mégis két új opciót tartogatott számunkra, amelyeket az alábbiakban részletezünk.

A Google bejelentette az Android 14 Beta 4-et: Új funkciók érkeznek, és közeleg a nyilvános frissítés

Az előző, Beta 3-as frissítés során kiderült, hogy a Google átdolgozott és könnyen személyre szabható zárolt képernyőt vezetett be. Most pedig a Pixel okostelefonok feloldását is megkönnyíti a tech óriás. Az okostelefon automatikusan feloldódik, amint helyesen beírjuk a PIN-kódot, anélkül, hogy meg kellene nyomnunk az “OK” gombot. Tudjuk, hogy olyan harmadik féltől származó gyártók, mint a Samsung vagy a Xiaomi, már korábban bevezették ezt a hasonló funkciót, de eddig ez a lehetőség nem volt elérhető a Pixel telefonokon.

Android 14 Beta 4

Megjelent egy másik opció is, amely megmutatja a készülékünk gyártási évét. Ezt az információt a beállítások menüben találjuk meg, a “Telefonról” szekció alatt. Itt csak a gyártási évet látjuk, a hónapot nem. A 9To5Google szerint ezt az adatot a készülékhez tartozó sorozatszámból nyerik ki.

Az Android 14 Beta 4 valószínűleg az utolsó bétafrissítés lesz az Android 14 végleges verziója előtt, amely a csúcskategóriás Pixel 8 okostelefonok bemutatójával egy időben érkezik majd. A Google gyorsan kiadja majd a frissítést a Pixel készülékek számára, de a harmadik féltől származó gyártóknak valószínűleg később lesz elérhető a frissítés.