A Galaxy S24 bemutatása még több mint egy hónapra van, de a készülék hardveres specifikációi már szinte teljesen kiszivárogtak. Néhány napja először került napvilágra a One UI 6.1 szoftver egyik új funkciója, amely az akkumulátor egészségét ellenőrzi. Most pedig itt az ideje további One UI 6.1 funkciók felfedésének. A One UI 6.1-t a Galaxy S24-zel együtt várják bemutatni, és ezután kerülhet kiadásra a meglévő Galaxy okostelefonokra és háttérképekre.

A One UI 6.1 számos MI alapú funkciót hoz, köztük MI által generált háttérképeket
Benit Bruhner Pro tippelő több One UI 6.1 funkciót is kiszivárogtatott, és képeket töltött fel az X-re (korábban Twitter). Ezek között szerepel egy MI alapú háttérképgenerátor, amely a megadott bemenet alapján hoz létre háttérképeket. Úgy tűnik, megadhatod a téma nevét és a háttér nevét, és a funkció ezek alapján generál háttérképet. A zárolási képernyőn is lesz lehetőség portré és időjárás effektek hozzáadására.

A One UI 6.1 beépített fotószerkesztője lehetővé teszi tárgyak áthelyezését egyszerű “drag-and-drop” mozdulattal. Kiválaszthatsz egy témát vagy tárgyat egy képről, és azt egy másik képre helyezheted. Lehetővé teszi a meglévő képek galériában történő kibővítését is. Például egyenesítheted a képeket, és a képszerkesztő pótolja a hiányzó részleteket. A fotószerkesztő lehetővé teszi a szerkesztések, mint például rajzok és matricák visszavonását és újra elvégzését is.

A Galaxy S24 előzeteséből kiderülnek az MI alapú újítások

A Samsung Notes is kap egy funkciót, amely képes hosszú jegyzetek összefoglalására, hosszú szövegeket könnyen olvasható felsorolássá alakítva. Képes az írott jegyzetek automatikus formázására is, miután átalakította őket szöveggé.

A One UI 6.1 élőben képes lesz hanghívásokat lefordítani egyik nyelvről a másikra a hívásban részt vevő mindkét fél számára. Ezt a funkciót a Samsung már néhány héttel ezelőtt bejelentette, mint az első olyan funkciót, amelyet a Samsung Gauss hajt végre, a cég első belső, nagy nyelvi alapú modellje.

A One UI 6.1 a Samsung telefonokon a Voice Focus funkciót is hozza. Ez a funkció már jelen van néhány középkategóriás és belépő szintű okostelefonon, de a One UI 6.1 frissítéssel a magasabb kategóriás telefonokra is eljut. Ezenkívül egy új Adaptív Védelem funkciót is hoz, amely 80%-ig tölti az akkumulátort, majd a felhasználó ébredése előtt folytatja a töltést 100%-ig. A Maximális Védelem funkció az akkumulátort csak 80%-ig tölti.