A mesterséges intelligencia hamarosan a McDonald’s éttermekben is megjelenik, köszönhetően egy új partnerségnek a Google-lel, amely 2024-től érvénybe lép. Ez a partnerség lehetővé teszi, hogy a Google Cloud erőforrásait, hardverét, adatait és MI technológiáját a McDonald’s használja az üzleti tevékenységének javítására. A McDonald’s ezt a technológiát arra használja majd, hogy elemezze a hatalmas adatmennyiséget és optimalizálja a szolgáltatásait.

A McDonald’s éttermekben található kioszkok és mobilalkalmazások 2024-től MI elemző mechanizmusokat integrálnak, ami lehetővé teszi az ügyfelek preferenciáinak és szükségleteinek előrejelzését, még mielőtt azok megjelennének. Az algoritmusok előre látnak, hogy mit szeretne az ügyfél, és javaslatokat tesznek a valószínűleg rendelni kívánt termékekre, ezzel gyorsítva a rendelési folyamatot.

A Google tervei között szerepel egy Nagy Nyelvi Modell és hangfelismerő technológia alkalmazása a kocsikból történő rendeléseknél is. Ez a technológia új szintre emelheti az ügyfélszolgálatot és az élményt mind a vásárlók, mind a munkavállalók számára.