Az Apple idén május 7-én egy új eseményt tervez, ahol az iPad készülékek mellett kiegészítőik is bemutatásra kerülnek. A legfrissebb hírek szerint egy különleges újítást, egy MI alapú számológép alkalmazást is láthatunk majd az iPad-en, ami először jelentkezik a platformon.

Az iPad első megjelenése óta, 2010 óta hiányzott a dedikált számológép alkalmazás. Ennek oka, hogy bár az Apple fejlesztett egy ilyen appot az első iPad előtt, annak dizájnja nem illeszkedett jól a tablet nagyobb képernyőjéhez, és Steve Jobs úgy döntött, hogy nem kerül bevezetésre. Most, 2024-ben azonban úgy tűnik, hogy az Apple készen áll egy új, intelligens számológép alkalmazás bemutatására, amely mesterséges intelligenciát használ a matematikai problémák megoldásához.

A frissített számológép alkalmazás új dizájnt és hasznos konverziós funkciókat kap, hasonlóan az iPhone-on megszokotthoz, és ez a MacOS rendszerben is megjelenik. Az új app az iOS 18 és MacOS frissítések részeként lesz elérhető. A részletes információkat a 2024-es WWDC konferencián várjuk.