A YouTube új funkciót tesztel, amely segít azonosítani az MI által generált videókat a platformján. Ez a lépés jelentős változást hozhat a digitális tartalomfogyasztásban, és a felhasználók számára fontos tájékoztatást nyújthat a nézett videók forrásáról.

A YouTube új eszközei az MI által generált tartalom észlelésére szolgálnak. Az első módszer a tartalomkészítők őszinteségén alapszik, akiknek jelezniük kell, ha MI által készített videót töltöttek fel. A videók leírásában megjelenik egy kis üzenet, amely tájékoztatja a felhasználókat, hogy a videó “módosított” vagy “szintetikus”. Ez az opció lehetővé teszi, hogy még a videó egyes részeire is külön jelölést tegyenek, ha azok MI által generáltak.

MI a YouTube-on: Hogyan változik a videók azonosítása
MI a YouTube-on: Hogyan változik a videók azonosítása

Ez a megközelítés új kérdéseket vet fel a MI által generált tartalom monetizálásával kapcsolatban. Korábban a YouTube büntetett olyan tartalomkészítőket, akik robot hangokat használtak a tartalmak létrehozásához, de még nem világos, hogy a jövőben hogyan kezelik majd az MI által generált videókat ebből a szempontból.

A YouTube további módszereket is fejleszt az MI által készített tartalom felismerésére. Ilyenek például a képminőség és a videókban használt hangok ellenőrzése. Fontos kiemelni, hogy ezeket az ellenőrzéseket a tartalomkészítők adatvédelmének tiszteletben tartásával végzik.

A YouTube által meghatározott kritériumoknak nem megfelelő videókat eltávolítják, míg a megfelelő tartalmakat több tényező alapján fogadják el. Ez a lépés fontos változást jelenthet abban, hogy a felhasználók milyen információkat kapnak a nézett videók forrásáról, és hozzájárulhat az átláthatósághoz és a digitális tartalom integritásához.