A Xiaomi piacra dobja első összecsukható telefonját, a Xiaomi MIX Flip-et, amelyet belső körökben „argo” kódnév alatt ismernek. A készülék várhatóan az év folyamán megjelenik Európában, és a legújabb információk szerint több figyelemre méltó műszaki jellemzővel rendelkezik.

A Xiaomi MIX Flip szíve egy Snapdragon 8 Gen 3 lapka lesz, ami ígéretes teljesítményt kínál majd a felhasználóknak. Fotózási képességeit tekintve egy kettős hátsó kamerarendszerrel érkezik, amely egy vízszintesen elrendezett modult tartalmaz, hasonlóan a Pixel telefonokhoz. Ez az elrendezés egy kisebb méretű kijelzőt is magában foglal, amely kisebb, mint amit a Galaxy Z Flip5 vagy a Motorola RAZR 40 Ultra kínál.

Xiaomi MIX Flip

A fő kamera egy Light Hunter 800, más néven ovx8000 típusú szenzor lesz, amely egy 50 MP felbontású, 1/1.55 colos Omnivision OV50E szenzorra épül. Ezt a szenzort korábban a Redmi K70 Pro-ban is használták. Az asszisztens kamera egy 60 MP felbontású Omnivision OV60A szenzor lesz, melynek pixelmérete 0.61 mikron, és 1/2.8 colos méretű. Ezt a szenzort a Motorola Edge 40 Pro / Edge 30 Ultra modellekben selfie kameraként alkalmazzák.

A szelfikamera egy 32 MP felbontású OV32B típusú lesz, amelyet a Xiaomi 14 Ultra modelben is megtalálunk. A fő kijelző felbontása 1.5K lesz, magasabb frissítési rátával, ami ígéretes képminőséget biztosít. Egyelőre további részletek nem ismertek, de úgy tűnik, hogy a telefon különösen a női közönséget célozza meg.

A különböző textúrájú, színes tokokkal érkező MIX Flip, mint „divattelefon”, a Xiaomi CIVI sorozatához hasonlóan próbálja megszólítani a stílusra érzékeny vásárlókat.