A Xiaomi nem áll le: a SU7 sorozat sikeres kínai piacra dobása után már a következő nagy dobásra készül, ami nem más, mint egy SUV típusú jármű. A SU7 bevezetésével, amelynek induló ára 28 000 euró (kb. 10 833 000 Ft), a vállalat komoly sikert aratott, hiszen az első 27 perc alatt több mint 50 000 rendelés érkezett. Ez a lendület arra ösztönzi a céget, hogy újabb terveket szövögetve már egy SUV modellen dolgozik, amely a tervek szerint még az év vége előtt piacra kerül.

Az SUV-ok növekvő népszerűsége nem új trend, és úgy tűnik, a Xiaomi is ezt az irányt választotta következő lépésének. Ez a döntés nem meglepő, figyelembe véve, hogy a piaci riválisai, mint a Nio, Li Auto, Xpeng, és a BYD már mind jelen vannak ebben a szegmensben, sőt, még a Huawei is technológiáját SUV-okba integrálva jelent meg a piacon. A Xiaomi azonban biztosra ment: először egy széles közönséget megcélzó sedan modellel rukkolt elő.

Ez a gyors piaci bevezetés és termékfejlesztés mutatja a Xiaomi elszántságát és versenyképességét a globális autóiparban. Bár az új SUV modellről szóló hírek még nem teljesen megbízható forrásból származnak, és óvatosságra intenek, a vállalat előző sikerei alapján van ok az optimizmushoz. Az előrejelzések szerint a Xiaomi SUV-ja a piaci versenytársakhoz hasonlóan jelentős figyelmet és keresletet fog kiváltani a fogyasztók körében, amint hivatalosan is bemutatásra kerül.