A Xiaomi, ami eddig főként telefonok és háztartási gépek gyártójaként volt ismert, most betört a 3D nyomtatás piacára is. A Xiaomi MiJia SLA 3D nyomtató egy innovatív készülék, amely számos magas színvonalú funkcióval és könnyű kezelhetőséggel büszkélkedhet.

Xiaomi MiJia 3D nyomtató
Xiaomi MiJia 3D nyomtató

Elsősorban a Stereolithography (SLA) technológiát alkalmazza, amely a nyomtatásban a precízitás és a finom felületi kivitel szinonimája. Ha a MiJia SLA-t összevetjük a piacon elterjedtebb FDM nyomtatókkal, észrevehetjük, hogy sokkal részletgazdagabb és pontosabb munkára képes.

Xiaomi MiJia 3D nyomtató

Az eszköz futurisztikus nyomtatási eljárást alkalmaz. Egy lézerfény segítségével megkeményíti a tartályban lévő fotoreaktív gyantát rétegenként. Nincs itt filament vagy magas hőmérséklet, csak a lézer precíziója és a keményítési folyamat mikroszkopikus kontrollja.

Xiaomi MiJia 3D nyomtató

Az egyszerű kezelhetőség szintén a MiJia 3D nyomtató egyik erőssége. Az eszköz alapvetően “Plug & Play”, tehát csak ki kell csomagolni és már használható is. Nincs szükség további berendezésekre, mivel az integrált intelligens folyadék-menedzsment rendszer automatikusan kezeli az összes szükséges folyamatot. Az MI alapú szoftver még a nyomtatási szeletelést is egyszerűsíti.

Xiaomi MiJia 3D nyomtató

A termék fizikai jellemzői is lenyűgözőek: a nyomtató súlya 8,5 kg, míg a méretei 265 x 265 x 416,5 mm. A nyomtatási terület méretei pedig 97,344 x 129,792 x 160 mm. A készülék Wi-Fi kapcsolattal is rendelkezik, így könnyen integrálható a modern hálózatokba.

Xiaomi MiJia 3D nyomtató: Piacra került a felhasználóbarát és precíz SLA technológiájú eszköz

Összességében a Xiaomi MiJia SLA 3D nyomtató egy lenyűgöző új szereplő a 3D nyomtatás területén, amely komoly konkurenciát jelent a már jól ismert márkáknak. A felhasználóbarát interfész és az intelligens funkciók miatt különösen azok számára lehet vonzó, akik még csak most kezdenek ismerkedni a 3D nyomtatás világával.

Az alapcsomag ára 429 euró, ami körülbelül 16 000 forintnak felel meg. A termék már kapható a Xiaomi hivatalos webáruházában és azon kiskereskedőknél, akik a márkával szerződésben állnak. Ha a precíziós 3D nyomtatás területén érdeklődnek, a MiJia 3D nyomtató egy rendkívül megfizethető és felhasználóbarát opció lehet.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!