A Xiaomi legújabb terméke, az E-Paper Book, egy figyelemre méltó újdonságot hoz az e-könyv olvasók piacára. Ez a készülék nemcsak a tervezési és technológiai innovációt testesíti meg, hanem azt is bizonyítja, hogy az e-könyv olvasók piacán több lehetőség van, mint amit korábban gondoltunk.

Xiaomi E-Paper Book
Xiaomi E-Paper Book

Dizájn és Kijelző

Az E-Paper Book egy ergonomikus tervezésű e-könyvolvasó, mindössze 166 gramm súllyal. Oldalsó gombjai és alján található USB-C portja a felhasználóbarát kialakítást hangsúlyozza. A 7 hüvelykes kijelzője 300 ppi pixel sűrűséget és Carta 1200 technológiát kínál, ami kiváló válaszkészséget és kontrasztot biztosít. A kijelző 32 különböző színhőmérsékletet is képes megjeleníteni.

Hardver és Szoftver

Xiaomi E-Paper Book

Az eszköz egy quad-core processzorral, 2 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel rendelkezik. Android 11 operációs rendszer fut rajta, ami speciálisan az E-Ink kijelzőhöz és a hardverhez igazított alkalmazásokat kínál. A kapcsolódási lehetőségek közé tartozik a dual-band Wi-Fi és a Bluetooth 5.2. Az USB-C port nemcsak töltésre, hanem adatátvitelre is használható.

Akkumulátor és Autonómia

A Xiaomi E-Paper Book 1200 mAh kapacitású akkumulátora, melyet a mágneses tok 1950 mAh kapacitású további akkumulátorral egészít ki, hét hétig tartó készenléti időt, illetve 40 órányi folyamatos használatot tesz lehetővé egyetlen töltéssel. Kínában a készülék körülbelül 197 dollárért (kb. 69 200 Ft) kapható, de nem világos, hogy globálisan is elérhető lesz-e.