Tudtuk, hogy a Xiaomi mindig is nagy híve volt a szeptemberi bemutatóknak, főleg, amikor a legújabb zászlóshajó, a Xiaomi 13T sorozat érkezése várat magára. Azonban idén a cég a nyár végére is tartogatott számunkra néhány meglepetést. Augusztusban a világnak bemutatják az új, hajtogatható telefonjukat, a MIX Fold 3-at, a Pad 6 Max táblagépet, és a Redmi K60 Ultra telefont is.

Xiaomi MIX Fold 3

Lu Weibing, a vállalat elnöke legutóbbi nyilatkozatában megerősítette, hogy a MIX Fold 3 augusztusi megjelenésre számíthat. Azonban a pontos dátumot még nem árulták el. Az új táblagép, a Pad 6 Max szintén ebben az időszakban várható, mely nemrég megkapta a Bluetooth SIG tanúsítványát és már feltűnt a 3C adatbázisban is. Kódneve “Yudy”, és az Android 13 rendszert futtatja majd.

Xiaomi MIX Fold  2
Ilyen vastag volt a Xiaomi MIX Fold 2

A Redmi K60 Ultra szintén a következő hónapban kerül a boltok polcaira. A telefon egy Snapdragon 8 Gen 2 lapkát kap, 8 és 16 GB RAM-mal, egy 6,67 colos AMOLED kijelzővel, ami akár 120 Hz, vagy 144 Hz képfrissítési sebességre is képes. A 5000 mAh-s akkumulátorát 120W-os gyorstöltéssel tölthetjük, és a hátlapján egy 54 MP-es főkamera található, mellette pedig egy 8 MP-es ultrawide, és egy 2 MP-es makró kamera segíti a fotózási élményt. Sokan úgy gondolják, ez a telefon lesz az alapja a Xiaomi 13T vagy 13T Pro modelleknek.

A MIX Fold 3 kódneve “Babylon”, és a MIUI Fold 14.1 rendszert fogja futtatni, mely az Android 13-ra épül. A telefon és a fent említett táblagép is 67W-os töltővel érkezik. Az új hajtogatható telefon Leica optikával lesz felszerelve, Snapdragon 8 Gen 2 lapkával, és legalább 7,6 colos hajtogatható kijelzővel. A főkamera egy Sony IMX858 szenzorral van ellátva, de telefotó és ultrawide lencsékkel is bővült a kamera rendszer. Emellett a telefon támogatja a 50W-os vezeték nélküli töltést is.