A WhatsApp folyamatosan kap frissítéseket, és a PassKeys után, valamint az egyszer hallgatható hangüzenetek után úgy tűnik, egy régóta várt funkció is megérkezett. A Meta chat alkalmazása mostantól lehetővé teszi számunkra, hogy több fiókot használjunk egyetlen eszközön.

WhatsApp: Most már két fiókkal is beszélgethetsz egy telefonon
WhatsApp: Most már két fiókkal is beszélgethetsz egy telefonon

Már 2023 augusztusában megtudtuk, hogy a WhatsApp tippelői felfedezték a több fiók támogatását a bétában. Ez hasznos azoknak, akiknek két SIM-kártyájuk van a telefonjukban, és mindkettőn WhatsApp kapcsolatokkal kívánnak beszélgetni. Most itt van a hivatalos bejelentés is, és a WhatsApp lehetővé teszi, hogy két fiókban egyszerre jelentkezzünk be az hivatalos alkalmazásban.

A változás ma lépett érvénybe, mind az iOS-en, mind az Android-on. Most már nem kell magadnál két telefont hordani, és nem is kell a SIM-kártyát kivenni a telefonból. Egy második fiók beállításához az elsődleges mellett olyan telefonra van szükséged, amely támogatja a több SIM-kártyát vagy az eSIM-et. Két fiók használatához csak belépünk a WhatsApp beállításaiba, megnyomjuk a név melletti nyilat, majd az “Add Account” opciót. Onnan kezelheted az adatvédelmi beállításokat és az értesítési beállításokat külön-külön minden fiókhoz.

Korábban azoknak, akiknek két telefonszámuk volt, két telefont kellett maguknál hordaniuk, vagy dupla alkalmazásokat kellett telepíteniük, vagy iOS-en a WhatsApp business verziót kellett használniuk, így a változás üdvözlendő. A WhatsApp nemrégiben új funkciókat kapott: képernyőmegosztás videohívásokban, Passkey és Channel.