A Lenovo híresen nagy választékú játéktermékekkel büszkélkedhet. Ezek közül legismertebbek a laptopjaik, de a cég már korábban is bemutatott Android-alapú táblagépeket és a Legion okostelefonokat is a játékosok számára. Most úgy tűnik, hogy a játékkonzol-piacra készülnek berobbanunk egy új készülékkel, amely a Legion Go névre hallgat. A tervek szerint ez lesz a Steam Deck és az ASUS ROG Ally vetélytársa, mivel Windows 11-et és vonzó hardverelemeket kínál.

Lenovo Legion Go

A Lenovo Legion Go egy hordozható játékkonzol lenne, amely erős AMD Ryzen 7040 lapkát rejtegetne. Ez a lapka kiválóan van optimalizálva ilyen típusú eszközökhöz, és elegendő teljesítményt nyújt a AAA kategóriájú játékok futtatásához. A Lenovo konzoljának egyik előnye a versenytársaival szemben az 8 colos, nagy méretű kijelző lenne. Összehasonlításképpen, a Steam Deck és az ROG Ally csak 7 colos panelekkel rendelkeznek.

Lenovo Legion Go

A weben eddig csak pletykák keringtek erről a konzolról, és a Lenovo hivatalosan még nem erősítette meg létezését. A cég már 2021-ben is megpróbált belépni ebbe a szegmensbe a Legion Play mobil játékkonzollal, amely Android rendszert futtatott. Bár bejelentették, végül nem került piacra, csak technológiai youtubereknek küldték el tesztelésre.

Lenovo Legion Go

A Legion Go konzol bemutatása azonban valószínűnek tűnik, tekintve, hogy több cég is belépett ezen piaci szegmensbe nemrég. A Lenovo számára szükség van egy olyan eszközre, amely versenyre kelhet az ASUS ROG Ally-val. Most már csak azt kell kivárni, hogy mikor jelenti be a gyártó ezt a konzolt, mert úgy tűnik, hogy csak idő kérdése, mikor érkezik hivatalosan.