MediaTek sikeresen kifejlesztett egy lapkát, amely a TSMC 3nm-es technológiáját használja. A vállalatok közlése szerint a jövő évben várható az új Dimensity rendszer-egy-chipben (SoC) megoldás tömeggyártása.

A 2024-es év második felétől kezdődően ez az új lapka nem csak okostelefonokban, hanem táblagépekben, intelligens járművekben és más eszközökben is helyet kap majd. A MediaTek elnöke, Joe Chen, elmondta, hogy a TSMC megbízható gyártási kapacitásai lehetővé teszik a vállalatnak, hogy teljes mértékben bemutassa zászlóshajó lapkáinak tervezési előnyeit.

Tömeggyártásra kész: MediaTek Dimensity lapka a TSMC új generációs 3nm-es technológiájával

A TSMC 3nm-es technológiája jelenleg 18%-os sebességnövekedést vagy 32%-os teljesítménycsökkenést is képes elérni azonos sebesség mellett, és a logikai sűrűség körülbelül 60%-kal nagyobb, állítja a cég.

A TSMC-nek felmerültek kihívásai a megfelelő mennyiségű megrendelés megszerzésével kapcsolatban, de a vállalat megerősítette, hogy az N3 technológia idén 4-6%-ot fog teszni ki a bevételükből. 2023-ban csak az Apple számára fognak 3nm-es lapkákat gyártani. Mindazonáltal, piaci források szerint valószínű, hogy a TSMC 3nm-es lapka gyártása növekedni fog, ahogy több megrendelést teljesít, többek között a MediaTek-től is.

 

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!