A DxOMark ismert arról, hogy részletes fotó- és videóteszteket végez a mobiltelefonokon, de most egy nagyon hasznos eszközt indított el. Ez lehetővé teszi számotokra, olvasók, hogy saját ranglistát állítsatok össze.

Személyreszabott ranglista készítésére ad lehetőséget a DxOMark legújabb eszköze
Személyreszabott ranglista készítésére ad lehetőséget a DxOMark legújabb eszköze

Ezentúl a weboldalukon található oldalon választhattok ki különböző jellemzőket, amelyek alapján rangsorolni szeretnétek a telefonokat. Létrehozhattok egy “Egyéni Rangsorolást”, amely a különböző kategóriák alpontszámaira helyezi a hangsúlyt. Az eszköz már elérhető az oldalon, angol, kínai és francia nyelven. A DxOMark az elmúlt 15 év során több tucat, ha nem száz készüléket tesztelt.

A ranglisták oldala a leglátogatottabb, így természetes volt egy ilyen funkció bevezetése. A következő szempontok alapján rendezhetitek a telefonokat:

  • Kamera: fényképezés, videó, zoom
  • Audio: lejátszás, rögzítés
  • Szelfi: fényképezés, videó
  • Kijelző: olvashatóság, videó, érintőképernyő
  • Akkumulátor: üzemidő, töltés

Mindegyiknek van egy csúszkája, amivel beállíthatjátok, milyen értékelést szeretnétek a terméknek adni. Gyakorlatilag kiválaszthatjátok a legjobb zoommal és akkumulátorral rendelkező telefont, de közepes fényerejű kijelzővel, és azonnal megkapjátok a top 10-es listát.