Szeptemberben jelentések szóltak arról, hogy Sam Altman, az OpenAI vezetője, és Jony Ive, az Apple korábbi vezető tervezője, egy MI által vezérelt eszköz létrehozásán dolgoznak. Sokan gondoltak arra, hogy egy új okostelefont terveznek, ami felválthatná az iPhone-t, amely Ive nevéhez fűződik.

 

Post by @joannastern
View on Threads

 

Altman azonban letörte ezeket a találgatásokat. Egy interjú során elmondta, hogy bár Ive-val együtt gondolkoznak egy új termék kifejlesztésén, ez nem lesz okostelefon: “Szeretnénk valami különlegeset alkotni, de még nem vagyunk biztosak benne, mi az.” Hozzátette, hogy nincs szándékában okostelefonnal versenyezni, és humanoid robot készítését sem tervezik. Altman szerint sok ötlete támadt, de ezek még csak kezdeti stádiumban vannak.

Altman továbbá elmondta, hogy az OpenAI nem tervez saját mikrochipet gyártani. Bár nem zár ki semmit, úgy véli, a jelenlegi partnereik, mint az NVIDIA, kielégítik az igényeket, így nincs szükség saját chip tervezésére.

Ha az OpenAI Ive-val dolgozik, az azt sugallja, hogy terveznek valami fizikai eszközt. Ive híres a tervezési munkájáról, és sokáig felelt az Apple szoftvertervezéséért is. Tehát minden lehetséges.

Ha tehát nem okostelefont terveznek, kíváncsiak vagyunk, milyen más innovatív eszközön dolgoznak. Lehet, hogy ez az eszköz az MI jellel kapcsolatos, amit a Humane – egy korábbi Apple vezetők által alapított vállalat – hozott létre?

Ezt a terméket már bemutatták a nagyközönségnek, és várhatóan hamarosan elérhető lesz a boltokban. Nem ez az egyetlen MI-alapú eszköz azonban, ami megjelenik a horizonton. Azon eszközök, amelyek mesterséges intelligenciára épülnek, már elkezdtek megjelenni a piacon, jelezve az új technológiai korszak kezdetét.