A 2024-es Hyundai Ioniq 5 bemutatkozása új mérföldkövet jelent a márka történetében: jelentősebb akkumulátor-kapacitással és egy vadonatúj sportváltozattal érkezik, amely ígéretes alternatívát kínál a Tesla Model Y dominanciájával szemben. Az új modell az elődmodell 77,4 kWh-s akkumulátorát egy nagyobb, 84 kWh-s verzióra cseréli, ami elméletben több mint 35 km-rel megnövelt hatótávot jelent az összkerékhajtású (AWD), és közel 42 km-rel a hátsókerék-hajtású (RWD) változatok esetében. Ez a kapacitásnövekedés, bár nem jelent forradalmi változást, mégis értékes többletet jelent a felhasználók számára.

2024 Hyundai Ioniq 5

Az Ioniq 5 külső megjelenésében is átalakulásokat hajtottak végre, amelyek a jármű aerodinamikai hatékonyságát és vizuális vonzerejét egyaránt javítják. A frissítés keretében érkezik az Ioniq 5 N Line, egy sportosabb változat, amely különleges 20 colos keréktárcsákkal, agresszív lökhárítókkal és stílusos oldalsó szoknyákkal különbözteti meg magát. Bár a sportos megjelenés mellett nem ígérnek extra teljesítményt, az N Line változat egyértelműen a dinamikus vezetési élményre vágyó vásárlókat célozza.

A technológiai fejlesztések sem maradtak el: a Hyundai az Ioniq 5-be számos új funkciót integrált, többek között egy digitális kulcsot, ami a mobiltelefonnal is működik, valamint a távoli parkolást és a fejlett sávtartó technológiát. Az egyik legnagyobb változás, hogy a korábbi modellekből hiányzó, gyakran használt funkciókhoz – mint például a fűtött vagy szellőztetett ülések – mostantól dedikált gombokat kaptak, ami jelentősen megkönnyíti a kezelhetőséget.

Bár az új Ioniq 5 és az N Line változat pontos árazása még nem ismert, a Hyundai által bevezetett frissítések jelentős előrelépést jelentenek. Az új modell várhatóan nem csak a márka rajongóit, hanem az elektromos autók iránt érdeklődő szélesebb közönséget is meg fogja szólítani, különösen azokat, akik egy egyedi stílusú, jól felszerelt és hosszabb hatótávú elektromos járművet keresnek.