Az OpenAI az MI kutatásának előremozdításával ismét a globális érdeklődés középpontjába került, új területeket felfedezve ezen a dinamikusan fejlődő szektorban. A cég nem csak a ChatGPT-n dolgozik, hanem olyan új MI alkalmazásokon is, amelyek radikálisan átalakíthatják a bonyolult, emberi beavatkozást igénylő feladatok végrehajtását. Ez az innováció potenciálisan több munkahelyet szoríthat ki, ahogy az MI ügynökei átveszik az irányítást a hagyományosan ember által végzett feladatok felett.

Egyik ilyen fejlesztés egy olyan MI modell, amely képes átvenni egy felhasználó eszközének irányítását, automatizálva ezzel olyan összetett feladatokat, mint adatok átmozgatása dokumentumok és táblázatok között, költségelszámoló jelentések kitöltése vagy adatok bevitele könyvelő szoftverbe. Ez jelentős időmegtakarítást ígér a felhasználóknak, ugyanakkor felveti azoknak a munkaköröknek a sorsát, amelyeket az MI képes átvenni.

Az új MI programok használata azonban a felhasználók hozzájárulását igényli, mivel ezek az alkalmazások gyakorlatilag átveszik az eszközök feletti irányítást. Az OpenAI szükségesnek tartja a felhasználói adatok felhasználását az MI modellek tréningezéséhez, ami magában foglalja a személyes adatok gyűjtését és az eszközön történő adatok tárolását.

Továbbá, az OpenAI egy másik MI modellt is fejleszt, amely webalapú feladatokat képes ellátni, mint például adatgyűjtés, útiterv készítés vagy repülőjegy-foglalás, sokkal hatékonyabban, mint ahogy azt ember végezné. Bár ezeknek az új MI termékeknek a megjelenési időpontja még nem ismert, a fejlesztésük már több mint egy éve folyik, ígérve, hogy hamarosan új korszakot nyitnak meg az ember és gép közötti interakcióban.