ASUSTOR bejelentette legújabb termékét, a Drivestor 2 Lite-ot, amely kiemelkedik a Btrfs támogatásával és a 21%-kal javított teljesítménnyel, így az ASUSTOR termékpalettájának egyik legjobb ár-érték arányú NAS-eszközévé avanzsálva.

Ez a modell különösen azok számára lehet vonzó, akik egy költséghatékony, mégis vállalati funkciókat kínáló megoldást keresnek. A Drivestor 2 Lite felszereltségébe tartozik egy magasabb, 1,7 GHz-es órajelű CPU és fejlett iGPU, amelyek együtt javítják az általános teljesítményt. Különösen figyelemre méltó a 4K-átkódolásra képes hardveres gyorsítás, amely sima videolejátszást tesz lehetővé. Emellett támogatja a szerszámok nélküli, akár 22 TB-os merevlemezek telepítését, maximális kapacitást biztosítva minimális helyigény mellett.

Az új modell az ADM 4.2 operációs rendszeren fut, ami most először kínál Btrfs-támogatást az ASUSTOR Drivestor Lite 2 és Pro Gen2 sorozatában. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pillanatfelvételeket készítsenek és hatékonyan védjék adatintegritásukat a zsarolóvírus-fenyegetésekkel szemben. A Drivestor 2 Lite így egy sokoldalú, biztonságos tárolási és mentési megoldást kínál.

A műszaki adatok között szerepel egy Quad-Core Realtek RTD1619B 1,7 GHz-es CPU, 1GB DDR4 RAM, valamint kétszeres 3,5 hüvelykes SATA HDD támogatás. A hálózati kapcsolódás Gigabit sebességet biztosít, a többcsatornás SMB maximális sebessége pedig 113 MB/s. Külön említést érdemel a hardveresen gyorsított titkosítás és a szerszám nélküli telepítés lehetősége, továbbá a Wake on LAN támogatása.

Az ASUSTOR Drivestor 2 Lite javasolt végfelhasználói ára €197, amelyet a gyártó hároméves garanciája kísér. A termék további részleteiért és információkért az ASUSTOR és a Drivestor 2 Lite weboldalát érdemes felkeresni.