A Facebookon észleltünk egy furcsa hibát. Meglepődve tapasztaltam, hogy több baráti felkérésem is elfogadásra került, bár nem emlékszem, hogy küldtem volna őket. További kutatások során arra lettem figyelmes, hogy más felhasználók is hasonló problémával küzdenek. Úgy tűnik, ha megtekintünk egy ismeretlen profilját, a rendszer automatikusan baráti felkérést küld. Nem vagyok benne biztos, hogy ezek a kérések hasonló módon kerülnek-e elfogadásra, de nyilvánvaló, hogy ez a hiba több embert érint.

Mindegy, hogy véletlenül kattintottál-e egy felhasználó profiljára, vagy éppen a hozzászólások között böngészve szeretnél többet megtudni a beszélgetőpartneredről, baráti felkérés kerül automatikusan küldésre, amint megnyitod a profilját. Az eset újdonságnak tűnik, és az elmúlt órában több felhasználó is panaszkodott a hibára, legyen szó akár személyes profiljukról, akár a csoportjaikról.

Még nem tudjuk, hogy rendszerhibáról van-e szó, vagy csak a mobilalkalmazás felhasználóit érinti-e a probléma. Megvizsgáltam a DownDetector weboldalát is, ahol szintén többen jelentették ezt a hibát. Néhányan azt állítják, hogy baráti felkérések kerülnek küldésre még közös ismerősök felé is, még akkor is, ha nem tekintették meg közvetlenül a profiljukat.

Ismeretlenek között landolnak a Facebook baráti felkérések: új hiba?

Van, aki bocsánatot kér az indokolatlanul küldött kérésekért, míg mások inkább mulatnak ezen az új “Facebook funkciódon”. Egy másik furcsa jelenség, hogy nem tudod törölni azokat a frissen hozzáadott ismerősöket. Úgy tűnik, egyelőre be kell érnünk ezzel a helyzettel. Azt gondolom, hogy a Meta próbálja minél gyorsabban orvosolni ezt a hibát, mivel fennáll a veszélye, hogy sok felhasználót veszítenek.

A cikk alatti hozzászólásokban szívesen várjuk a véleményedet, a visszajelzéseidet, vagy hogy te is találkoztál-e ezzel a furcsa, frissen felbukkant hibával.