A Qualcomm hamarosan egy új csúcskategóriás lapkával rukkol elő, azonban addig is feltárta a középkategória új reménységét, a Snapdragon 7s Gen 2-t. A lapka azokat a közepes és magasabb középkategóriás mobilokat célozza meg, amelyek a közeljövőben kerülnek a piacra. Elsőként a Redmi Note 13 Pro fogja használni, amely szeptember 21-én jelenik meg Kínában.

A Qualcomm bemutatja a Snapdragon 7s Gen 2 lapkát, amely először a Redmi Note 13 Pro-ban debütál szeptember 21-én
A Qualcomm bemutatja a Snapdragon 7s Gen 2 lapkát, amely először a Redmi Note 13 Pro-ban debütál szeptember 21-én

A lapka 4nm-es litográfiás eljárással készült, és Kryo magokat tartalmaz: négyet 2.4GHz-es órajelen a teljesítményért és négyet 1.95 GHz-en az energiahatekonyságért. Továbbá egy Adreno GPU is található benne, amely képes Full HD+ felbontású játékra és 144Hz-es frissítési rátára.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2
Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2

A lapka akár 12 GB LPDDR5 RAM-ot és UFS 4.0 tárolót is támogat. Emellett egy Snapdragon X62 5G modem is része a csomagnak, amely 5G, Bluetooth 5.2 és Wi-Fi 6E támogatással rendelkezik. A navigációs lehetőségek között QZSS, Galileo, BeiDou, NavIC, GLONASS és GPS található 5 különböző sávon.

Fotós és videós fronton a Snapdragon 7s Gen 2 egy 12 bites Qualcomm Spectra ISP-t tartalmaz, amely lehetővé teszi akár három kamera és egy 200 MP-es szenzor integrálását is. A lapka 4K-s videó rögzítését is támogatja 30 FPS mellett, és MI alapú zajcsökkentő funkciókat is kínál.

A lapka először a Redmi Note 13 Pro modelben fog megjelenni, amely egy 6.7 hüvelykes OLED kijelzőt kap 1.5K felbontással és 144Hz-es frissítési rátával. A készülék valószínűleg 5160 mAh kapacitású akkumulátort és 67W-os töltést, valamint egy hatékony hátsó kamera rendszert is kap.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!