A Xiaomi dolgozik azon, hogy egyetlen kapcsolóval lehessen letiltani a rendszerhirdetéseket az eszközein. Jelenleg a Xiaomi telefonok egyik legnagyobb hátránya a rendszerhirdetések jelenléte, amit nehézkes teljesen kikapcsolni. Most viszont a SmartPrix és a tippelő Yogesh Brar szerint a Xiaomi egy új megoldást fejleszt a HyperOS Android felületén, amely egy egyszerű kapcsolóval tenné lehetővé a hirdetések letiltását. Az outlet közzétett egy GIF-et, amelyen látható az „ads in system apps” kapcsoló, amely a beállítások menüben érhető el.

Az outlet közzétett egy GIF-et, amelyen látható az „ads in system apps” kapcsoló, amely a beállítások menüben érhető el.
Az outlet közzétett egy GIF-et, amelyen látható az „ads in system apps” kapcsoló, amely a beállítások menüben érhető el.

Ez a fejlesztés jelentős előrelépést jelentene a jelenlegi megoldáshoz képest. Jelenleg a Xiaomi tulajdonosoknak először az MSA alkalmazást kell letiltaniuk, majd minden főbb rendszeralkalmazás beállítási menüjében külön-külön kell kikapcsolniuk a hirdetéseket. Az új kapcsoló ezt az egész folyamatot egyszerűsítené le.

Az SmartPrix megerősítette, hogy a kapcsoló elérhető volt egy Xiaomi 13 Pro készüléken, amely a HyperOS tesztverzióját futtatta. Ezért azonban még nem várható az azonnali megjelenés. Megkerestük a Xiaomi-t ezzel kapcsolatban, és frissítjük a cikkünket, ha választ kapunk. Reméljük, hogy ez a beállítás a régebbi és olcsóbb MIUI-t futtató telefonokra is elérhető lesz.