Hamarosan érkezik a Microsofttól egy kifejezetten alkalmazásfejlesztőknek szánt eszköz a Windows ARM platformhoz. Az “App Assure Arm Advisory Service” névre keresztelt szolgáltatás támogatást nyújt a programozóknak az alkalmazásaik optimalizálásához. A Microsoft biztosítja, hogy ezzel az eszközzel a Windows ARM-eszközökön futó alkalmazásokkal kapcsolatos problémák gyorsan orvosolhatók.

A jó hír: ez a segítő eszköz teljesen ingyenes. A Microsoft műhelymunkákat (workshop) szervez a fejlesztők számára, javaslatokat ad az alkalmazások kialakításához, kódmintákat és véleményeket oszt meg, valamint támogatást nyújt a hibák javításához. A fejlesztők még a cég mérnökeivel is kapcsolatba léphetnek, hogy visszajelzést kapjanak alkalmazásaikról.

A Microsoft szerint a legtöbb alkalmazás egyszerűen futtatható lesz a Windows ARM-on, tehát a fejlesztők könnyedén át tudják adaptálni Androidos alkalmazásaikat. Ugyanakkor a cég felismeri, hogy a komplexebb alkalmazások esetében több támogatásra van szükség.

A fejlesztői eszközzel kapcsolatos további információkat a Microsoft blogján találhatjátok meg.