A HMD Global, amely a Nokia brand alatt ismert okostelefonokat gyárt, egy új, “HMD Fusion” névre keresztelt projekt keretében tervez bemutatni egy moduláris kialakítású okostelefont. Ez a koncepció lehetővé teszi különböző kiegészítők hátuljához való csatlakoztatását. Az ötlet nem új – a Motorola már korábban is használt hasonló megközelítést a Z-sorozatú flagship készülékeinél, ahol a “Moto Mods” nevű modulokkal bővíthetők voltak a telefonok funkcionalitásai, mint például külső akkumulátorok, játékvezérlők, hangszórók, vagy akár videoprojektorok csatlakoztatásával.

HMD Fusion
HMD Fusion

A tervezett HMD készülékkel kapcsolatos első részletek szerint a telefon egy duális kamera rendszerrel, USB-C töltőporttal, valamint 3,5 mm-es jack csatlakozóval rendelkezik az alsó részén, és méretei 164 x 76 mm, vastagsága pedig 8,9 mm lesz. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a készülék a középkategóriába fog tartozni, bár a pontos specifikációkról egyelőre nincs információnk.

HMD Fusion

Jelenleg nem ismert, hogy pontosan milyen modulokat tervez az HMD piacra dobni az új készülékhez. Ez az ötlet korábban már felmerült más gyártóknál, mint például a Motorola és az LG, de itt az idő, hogy az HMD saját verzióját mutassa be a moduláris okostelefonok világában.