Xiaomi és Leica stratégiai partnersége eredményesen zajlik. A vállalatok hivatalosan bejelentették a Twitteren, hogy ismét összefogtak a Xiaomi 13 Ultra megjelenése kapcsán, amely új képalkotási technológiákat hoz magával. Már voltak pletykák, de most megkaptuk a hivatalos megerősítést Xiaomitól. A kamerás telefon ebben a hónapban debütál, majd globálisan elérhetővé válik. A részletekért olvass tovább.

Nemrég láttunk egy realisztikus fotót a Xiaomi 13 Ultra-ról. Ez a szuper felszerelt csúcsmodell a februárban bemutatott fő modellek után érkezik, amelyeket a MWC 2023 keretében mutattak be. Az Ultra változat már fontos minősítéseket szerzett, megjelent a TENAA adatbázisban is, és a weben specifikációkra vonatkozó információk jelentek meg.

Hivatalos megerősítés: Xiaomi 13 Ultra ebben a hónapban érkezik; A Leica optikával rendelkező kamerás telefon globálisan lesz elérhető

A hírek szerint a készülék 6,7 hüvelykes AMOLED képernyővel, QHD+ felbontással és magas képfrissítési aránnyal rendelkezik. Snapdragon 8 Gen2 processzorral, 4900 mAh-s akkumulátorral és 90W-os vezetékes töltéssel várható. Valószínűleg vezeték nélküli töltést és fordított vezeték nélküli töltést is kapunk ebben az esetben.

A hátlapi fényképező beállítások lesznek a középpontban. Négy 50 MP-es szenzorral rendelkezik: széles látószögű, nagy látószögű, hosszú távú és egy periszkopikus hosszú távú. A Leica-val való együttműködés folytatódik, ahogyan az várható volt, ami azt jelenti, hogy ez a beállítás a német cég mérnökeivel közösen lett kifejlesztve. Lehetséges, hogy ebben az esetben néhány extrát is kapunk, nem csak olyan szűrőket, mint a Leica Vibrant vagy a Leica Authentic, amelyeket a Xiaomi 13 Pro-n láttunk.

A fotós beállításokhoz színérzékelő, lézer távolságmérő, mikrofon és vakut is tartalmaz. A szelfikamera 32 MP-es lesz, a telefon pedig Leica Color tanúsítvánnyal rendelkezik. A konfigurációk 12 GB vagy 16 GB RAM-ot és akár 512 GB tárhelyet tartalmaznak. Egy ismert kínai bennfentes nemrégiben elárulta, hogy a készülék alján USB-C 3.2 csatlakozót kap, nem pedig a Xiaomi többi telefonján megtalálható hagyományos USB-C 2.0-t.

Minden részletet csupán néhány napon vagy héten belül megismerünk. A Xiaomi még nem jelentette be a pontos megjelenési dátumot, de hamarosan több információra számíthatunk. Addig is izgatottan várjuk a Xiaomi 13 Ultra hivatalos bemutatóját és a Leica-val való együttműködés újabb gyümölcseinek feltárását. A készülék ígéretesnek tűnik, és remélhetőleg a felhasználók is élvezni fogják a fejlett képalkotási technológiákat és a kiváló minőségű fényképeket, amelyeket a Xiaomi és Leica közös erőfeszítéseinek köszönhetően készíthetnek.