A Google Pixel telefonok esetében hosszú ideje megszokott dizájnvonal egy jelentős fordulatot vesz a Pixel Fold 2 megjelenésével. Az új hajtogatható készülék, amely a Google következő generációs terméke, elhagyja azóta jellegzetessé vált vízszintes kameramodult, amely a Pixel 6 óta volt a sorozat egyik ismertetőjegye. Ez a változás nem csak a külső megjelenést érinti, hanem az innováció és a technológiai előrelépés szempontjából is új fejezetet nyit a Google számára.

Google Pixel Fold 2

Együttműködésben a @OnLeaks-szel, bemutatjuk az első 360 fokos videót és a 5K CAD-alapú renderképeket a Pixel Fold 2-ről, a Google az idei évben várható új generációs hajtogatható készülékéről. A videó a sötétszürke, vagy ahogy a vállalat fogalmaz, a “Charcoal” színben tündöklő Pixel Fold 2 eleganciáját tárja fel. Az első 10 másodpercben a készülék kibontakozott állapotban látható, belső képernyőjével, amely 7,9 hüvelyk átlósan, sarkokkal együtt ez 8,1 hüvelykre nő.

A videó során megtekinthetjük a különböző funkcionális elemek, például a USB-C port, a hangszórórács, a mikrofon és a SIM-tálca helyét, valamint a hangerő- és bekapcsológombokat. A készülék hátlapján egy háromszenzoros kameraegység található, amely egy kiemelkedő, téglalap alakú kamera-sziget formájában került kialakításra, eltérve az előző modellek vízszintes kameramoduljától. Ez a megoldás új lehetőségeket nyit meg a fényképezés területén.

A várható műszaki adatok között szerepel a Tensor G4 lapka, amely jelentős teljesítménynövekedést ígér a Pixel eszközök számára. A készülék akár 16GB LPDDR5 RAM-mal és 256GB UFS 4.0 tárhellyel is piacra kerülhet, Android 14 operációs rendszerrel, ami akár hét évig tartó szoftverfrissítéseket kínál. A Google várhatóan 2024. június 27-én, az I/O eseményen mutatja be hivatalosan a hajtogatható készüléket.

Ez a lépés nem csak a Google tervezési filozófiájában jelent változást, hanem az okostelefonok jövőbeli fejlesztési irányaira is hatással lehet, ígéretes alternatívát kínálva a felhasználóknak a hajtogatható telefonok piacán.