A Nothing végre bejelentette a Phone 2a okostelefon piacra dobásának dátumát, amely ígéretes újításokkal érkezik a szegmensében már márciusban. Carl Pei, a vállalat vezérigazgatója nem kímélte a versenytársakat, mint a Samsung, a HONOR, a vivo és mások, amelyek szerinte nem fordítanak kellő figyelmet és gondosságot az olcsóbb telefonjaikra. A Nothing Phone 2a iránti várakozás már most tetőfokon van, a vállalat egy videóban szemlélteti, miért is döntöttek az olcsóbb Phone 2a megalkotása mellett, melyben Pei úr egy interjúban osztja meg véleményét a versenytársakról. A videóban elsősorban arról beszél, hogy míg más márkák nem törődnek az alacsonyabb árkategóriás termékeikkel, a Nothing valóban odafigyel az olcsóbb telefonjaira.

A Phone 2a március 5-én, magyar idő szerint délelőtt 11:30-kor kerül bemutatásra. Az Egyesült Államokban a fejlesztők számára lesz elérhető a Nothing US Developer Program keretében, ahol a résztvevők visszajelzéseket adhatnak a Glyph Developer Kit használatáról. Sajnos úgy tűnik, hogy a nagyközönség nem tudja majd azonnal megvásárolni a Nothing Phone 2a-t, először várhatóan Indiában lesz elérhető.

Carl Pei élesen bírálta a versenytársakat, mondván, hogy ők nem igazán törődnek az olcsóbb telefonjaikkal, gyakran alulmotivált szenzorokkal teli túlméretezett kamerákkal és olcsó anyagokkal próbálják eladni termékeiket. Ezzel szemben a Nothing Phone 2a egy MediaTek Dimensity 7200 chippel fog érkezni, amely a teljesítmény és a kamera terén is ígéretesnek tűnik.

A Phone 2a vezető tervezője, Chris Weightman is beszélt arról, mire számíthatnak a felhasználók. A készülék megőrzi a vállalat átlátszósági dizájnelveit és a Glyph felületet, bár ez utóbbi valószínűleg nem lesz olyan bonyolult, mint a Phone 2 esetében. A Nothing így nem csak a piacot kívánja felrázni, hanem a felhasználói élményt is magasabb szintre emelni, éles kritikával a versenytársak felé és ígéretes specifikációkkal a Phone 2a iránt érdeklődők felé.