Az OpenAI bejelentette, hogy “Incognito” módot vezet be ChatGPT intelligens beszélgető modelljéhez. Ezzel lehetővé válik a felhasználók számára, hogy kikapcsolják a beszélgetési előzményeket és elutasítsák az adatok AI-képzésben történő felhasználását. A vállalat egy új Business előfizetést is tervez, amely alapértelmezés szerint letiltja a képzési módot.

Az OpenAI ChatGPT-je új funkciókkal bővül, hogy megfeleljen az európai adatvédelmi törvényeknek

Amikor az előzmények kikapcsolását választjuk, az AI-vel folytatott összes beszélgetés teljesen törlődik 30 napon belül. Ez az időszak azért van, mert az OpenAI monitorozza az adatokat a visszaélésszerű tartalom azonosítása érdekében. Az ebben az időszakban tárolt adatok azonban nem kerülnek felhasználásra az AI képzéséhez. Az OpenAI nemrég módosította a FAQ oldalát, ahol kifejtik, hogy az előzmények kikapcsolását és az adatok képzésben való felhasználásának elutasítását választó felhasználók nem lesznek korlátozva, függetlenül attól, hogy ingyenesen használják az AI-t vagy GPT Plus előfizetéssel rendelkeznek.

A ChatGPT adatvédelmi beállításainak módosításához kövesse ezeket a lépéseket:

    1. Látogasson el a ChatGPT hivatalos weboldalára
    2. Kattintson a bal alsó sarokban található menüre, ahol a felhasználói fiók neve található
    3. Válassza a “Settings / Beállítások” lehetőséget
    4. Kattintson a “Show / Mutat” gombra, amely a “Data Controls” mellett található
    5. Kapcsolja ki a Chat History & Training lehetőséget

Úgy tűnik, hogy az OpenAI egy új “GPT Business” előfizetésen is dolgozik, amelyet a közeljövőben vezetnek be. A képzési mód alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva ebben az előfizetési típusban, de egyelőre nem világos, hogy lesznek-e további előnyök. Fontos megjegyezni, hogy a beszélgetési előzmények kikapcsolásának és az adatok felhasználásának elutasításának lehetősége olyan funkció, amelyre a ChatGPT-nek szüksége volt ahhoz, hogy legálisan működhessen Európában, mivel az EU szigorú adatvédelmi törvényeket alkalmaz.