Azok a szerencsések, akik a Xiaomi és Redmi legfrissebb zászlóshajó modelleivel rendelkeznek, hamarosan frissíthetik telefonjaikat az MIUI 14.1 rendszerre. Az Android 14 alapjaira épülő felhasználói felületekről jelenleg még csak kevés információval rendelkezünk, de most részleteket osztunk meg veletek a Xiaomi saját rendszeréről, az MIUI 14.1-ről.

A Xiaomi nyíltan bejelentette, hogy az MIUI 14.1-et, mint egyfajta “köztes” szoftvert tervez kiadni a legújabb Xiaomi és Redmi modellek számára. A cég a háttérben dolgozik az MIUI 15-ön, de mivel a fejlesztés befejezése még messze van, a Xiaomi a köztes kiadású MIUI 14.1 segítségével szeretné gyorsítani az Android 14 elérhetőségét a kompatibilis eszközök számára.

Az alábbi modellek fognak részesülni a frissítésben:

    • Xiaomi 13
    • Xiaomi 13 Pro
    • Xiaomi 13 Ultra
    • Redmi K60
    • Redmi K60 Pro

A legújabb Android 14 operációs rendszer számos új funkcióval gazdagítja a telefonokat. Példaként vegyük a Photo Picker funkciót. Korábban, ha egy képet akartál feltölteni egy alkalmazásba, az alkalmazásnak hozzáférése volt az összes fotóhoz. Ezzel szemben a Photo Picker lehetőséget ad arra, hogy csak bizonyos fotókat válassz ki, így jobban véded a személyes adatokat.

A másik újdonság a Notification Flashes. Ez a funkció különösen hasznos azok számára, akik gyakran tartózkodnak zajos környezetben, és nem hallják, ha értesítés érkezik a telefonjukra. A képernyőn megjelenő villanás vagy a flash segít, hogy ne maradj le semmiről.

Az Android 14 további funkciói közé tartozik a zárolt képernyő személyre szabása, különösen az óra tekintetében, és a Magic Compose, ami segít könnyebben üzeneteket írni a Messages Beta alkalmazásban. Az új rendszeren új emoji-k is helyet kapnak, illetve a MI által generált és film-szerű háttérképek is elérhetővé válnak.