Az Apple, úgy tűnik, korábban mint valaha, véletlenül kiszivárogtatta a 2024-es iPhone 16 egyik prototípusát. Ez a modell teljesen új kameradizájnt mutat be.

Az iPhone 16 új kameradizájnnal tér vissza, az iPhone X formáját idézi
Az iPhone 16 új kameradizájnnal tér vissza, az iPhone X formáját idézi

Szkeptikus vagyok ezen pletykákkal és kiszivárgásokkal kapcsolatban, mivel még legalább 9 hónap van hátra az iPhone 16 sorozat megjelenéséig. Az Apple még mindig teszteket és kísérleteket végez a hátlapi panelen és a gombok elhelyezésén, különösen, mivel az alapmodellen egy új “action” gomb is helyet kap. Az iPhone 16-et belsőleg “DeLorean” kódnéven ismerik, és a képeken látható három dizájnvariáció még a pre-produkciós szakaszban van.

iPhone 16

Az első dizájn az iPhone X stílusát idézi a hátlapi, függőlegesen elhelyezett kettős szenzoros kamerával, amely egy kapszula formájú. Ezen kívül két klasszikus megközelítés is látható, mind függőleges, mind pedig négyzet alakú kameraelrendezéssel. Az iPhone X stílusú modell sárga színben jelenik meg, és egyetlen hosszú gombbal rendelkezik a hangerőszabályozó helyett, amelyek az iPhone-okon 2010 óta különállóak.

iPhone 16

Mind a három telefonváltozat rendelkezik kapacitív “Action” gombokkal a hangerőgombok felett. A fekete modellen egy kissé nagyobb gomb található. Érdemes megjegyezni, hogy a rózsaszín és fekete változatok kamerájának lencséit egy fémgyűrű fogja közre.

iPhone 16

A fekete modell további előnye egy “Capture” nevű kapacitív gomb, amely a Power gomb alatt helyezkedik el. Úgy tűnik, ez a gomb a kamera exponálógombjának szerepét tölti be. Ezenkívül nemrégiben megtudtuk, hogy az iPhone 16 sorozat fejlettebb mikrofonrendszert kap, ami lehetővé teszi a Siri számára, hogy intelligensebben kezelje az MI-vel kapcsolatos feladatokat. Emellett az új mikrofonok vízállósága is javul.