A MacWorld szivárogtatása szerint az Apple hamarosan bemutatja az új csatlakozóját, amit Apple Port-nak hív. Bár a bemutatóra még pár órát várni kell, a MacWorld valahogy hozzájutott a mai előadás transzkriptjéhez, amelyben az Apple egyik vezetője, Jeff Williams, az Apple Portot mint az “USB-C rebrandelt változatát” tárja a közönség elé.

"Apple Port: USB-C, Csak Más Néven?" - Kiszivárgott Infók a MacWorldtól
“Apple Port: USB-C, Csak Más Néven?” – Kiszivárgott Infók a MacWorldtól

A dokumentum szerint az Apple Port nem más, mint az USB-C “apple-sített” változata, mely az Apple Speed Control névre keresztelt funkcióval is bővült. Ez a funkció biztosítja, hogy csak az Apple hiteles termékei működjenek a csúcson. Aki másik cég termékét használja, az készüljön fel: a Speed Control ugyanis le fogja lassítani az eszközt.

Végül, nem hagyhatjuk szó nélkül az Apple paradox stratégiájának zsenialitását: a kereket újra feltalálják, anélkül, hogy túl sokat változtatnának rajta – ez egy klasszikus példa arra, hogyan jelöli ki az Apple a területét, miközben kompatibilitást kínál, de szigorúan ellenőrzi az ökoszisztémáját. Meglátjuk, ez az újítás beállít-e egy új sztenderdet, vagy csupán egy “margóra szorult epizód” marad az Apple történetében.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!