Egyre több hír szól a hajtogatható telefonokról, és közben majdnem elfelejtjük, hogy radikális dizájnváltás vár ránk az őszi iPhone 15 Pro esetében. Egyre több forrás erősíti meg, hogy a szilárdtest gombok megszűnnek. Viszont egyre több információ érkezik az új Action gomb bevezetéséről.

Az iPhone 15 Pro új Action gombjával érkezik, de a szilárdtest gombok eltűnnek

Az Apple Hub nevű forrás leplezte le az iPhone 15 Pro-nak egy sor látványtervét, melyen a kamera modul előbbre áll az iPhone 14 Pro-hoz képest. Azt is megtudtuk, hogy egy új Action gomb fogja helyettesíteni a Mute gombot, és alul pedig USB-C csatlakozó lesz. A látványterveket @wilson_boi_101 készítette. Egy Apple beszállító is megerősítette, hogy eltűnnek a szilárdtest gombok az iPhone 15 Pro modelleken.

Az iPhone 15 Pro új Action gombjával érkezik, de a szilárdtest gombok eltűnnek

A Cirrus Logic nevű cég erről egy részvényesi találkozón számolt be. Ők haptic feedback drivereket szállítanak az iPhone-ok Taptic Engine motorjaihoz. Az Apple szakértője, Ming-Chi Kuo már korábban említette, hogy az iPhone 15 Pro modellekben két további Taptic Engine motor lesz, amelyek haptic visszajelzést adnak a szilárdtest gombok lenyomásakor.

Az iPhone 15 Pro új Action gombjával érkezik, de a szilárdtest gombok eltűnnek

A Cirrus Logic jelezte, hogy készen álltak a szükséges alkatrészek szállítására. Az Apple a cég legnagyobb ügyfele, 2022-ben a bevételük 79%-át generálta. Kuo elemző már egy hónappal ezelőtt arról beszélt, hogy technikai problémák miatt ezek a gombok eltűnnek. Így csak a Mute gomb tűnik el, helyette pedig egy testreszabható Action gomb kerül be, mint az Apple Watch Ultra esetében.