Egy állítólagos iPhone 15 Pro tervrajzából készült makett került először a nyilvánosság elé egy kínai videómegosztón, a Douyin-on. Az elmúlt napokban több tervezési információ is kiszivárgott, de ezek általában számítógépes tervek voltak. Ezzel szemben a mostani makett valósághűbb képet ad a dizájnról.

Az iPhone 15 Pro tervezési makettjén egy rocker stílusú hangerőgomb található (egy olyan hangerőszabályozó gomb, amely egyetlen, közös alapon mozog). Ez eltér a korábbi pletykáktól, amelyek szerint két külön gomb lett volna a hangerőszabályozásra. Az Apple várhatóan a mechanikus gombokat olyan szilárdtest gombokra cseréli, amelyek tappintási visszajelzéssel utánozzák a gombnyomás érzetét.

A makett alapján a néma kapcsoló helyét valószínűleg egy testreszabható funkciógomb veszi át, és a telefon alján lévő csatlakozó szélesebbnek tűnik a jelenlegi Lightning csatlakozónál, ami arra utal, hogy az új készülékben USB-C port lesz.

Összességében az iPhone 15 Pro tervezése hasonló az iPhone 14 Pro dizájnjához, csupán néhány apró változtatással. A korábbi pletykákban szereplő további változások, mint például a nagyobb kamera domborulat és a kiemelkedőbb lencsék, nem egyértelműek a videó alapján.

A telefon élei várhatóan enyhén ívelt kialakításúak lesznek, ami kényelmesebb fogást biztosít azoknak a felhasználóknak, akik szerint a jelenlegi élek túl élesek. Az ilyen maketteket általában tokgyártók számára készítik, ezért nem tartalmazzák a készülék összes részletét. Például nem láthatóak a pletykált vékonyabb kávák és a titánkeret.

Az iPhone 15 Pro bemutatása valószínűleg szeptemberben várható, a többi modell mellett. A felső kategóriás változatokban a pletykák szerint az új 3 nm-es technológián alapuló A17 Bionic chip lesz. Az iPhone 14 Pro Max utódjaként szolgáló Ultra modell akár periszkópos kamerával is rendelkezhet.