Az új iOS 17 rendszerben számos változást és új funkciót várhatunk a zárolási képernyőn, az Apple Music-ban, az alkalmazáskönyvtárban és a Vezérlőközpontban, egy Weibo bejegyzés szerint, amely ugyanattól a fióktól származik, amely korábban kiszivárogtatta az iPhone 14 sárga színben történő megjelenését.

Az iOS 17 a következő új funkciókat kínálhatja:

  • A zárolási képernyő betűméretének beállítási lehetősége
  • Gomb a testreszabott zárolási képernyők megosztására más iPhone felhasználókkal
  • Az Apple Music dalszövegek megjelenítése a zárolási képernyőn
  • Az Apple Music dizájnváltása egy egyszerűbb felületre
  • Az alkalmazáskönyvtár mappáinak kézi átnevezése
  • Vezérlőközpont dizájnváltása
  • A zseblámpa fényerejének szabadon állítható csúszkája, a hangerő csúszkához hasonlóan

Már korábban is hallhattunk pletykákat az iOS 17 Vezérlőközpontjának átalakításáról, de a többi információ újdonságnak számít. Bár a változások nem lennének forradalmiak, mégis jelentős fejlesztéseket jelenthetnek. Összességében a hírek szerint az iOS 17 egy szerény frissítés lesz, amely a stabilitásra és a teljesítmény javítására összpontosít.

A hír forrása pontosan szivárogtatta ki az iPhone 14 sárga színű megjelenését néhány hónappal ezelőtt, azonban hosszú távú előrejelzéseik az Apple termékeivel kapcsolatban nem állnak rendelkezésre, így nincs garancia arra, hogy ezek az információk helytállóak lesznek.

Az Apple várhatóan az iOS 17-et a WWDC (Worldwide Developers Conference) megnyitóján, június 5-én jelenti be. Az első bétaváltozat azonnal elérhető lesz a fejlesztők számára a megnyitó után, míg a nyilvános béta valószínűleg júliusban kerül kiadásra. A frissítés általában szeptember körül jelenik meg, amikor az új iPhone modellek is bemutatásra kerülnek.