Az ASUS ZenFone 10 nemrégiben debütált, két olyan piaci rést megcélozva, amelyeket senki más nem fed le: a 6 hüvelyk alatti képernyőméretű telefonok és a gimbalos telefonok. Most a PBKReviews csapata előtt láthatjuk a készülék boncolását.

Előre szólunk, hogy a telefon nem áll túl jól a javíthatóság terén, ugyanazt a 4.5-ös pontszámot kapva, mint elődje, az ASUS ZenFone 9. A policarbonát hátlap alatt találjuk az idei első frissítést, a Qi vezeték nélküli töltőtekercset, amely akár 15W-ig is képes. Ez a mechanizmus tartalmazza az NFC antennát is, és könnyen eltávolítható, hogy hozzáférjünk az alaplaphoz.

A telefon hátoldalán található három kamera mind az alaplapon helyezkedik el. A videóban közelről is megismerhetjük a 50 megapixeles főkamerát, amely bemutatja, hogyan mozog a 6 tengelyes gimbal stabilizációs mechanizmus segítségével a 2.0 verzióban. Az ASUS ZenFone 10, hasonlóan a ZenFone 9-hez, csak kevés hővezető pasztát tartalmaz a Snapdragon lapkán, ami a hőt a gőzkamrába irányítja, majd onnan a kijelző felé.

A telefon legnagyobb problémája, ami a javíthatóság alacsony pontszámát eredményezte, az, hogy a kijelző cseréjéhez a teljes okostelefont szét kell szedni. Az indítógomb (vagy az ujjlenyomat-olvasó) cseréje is nehézkes, mivel a kábeleik az akkumulátor alatt futnak. Emlékeztetünk, hogy az ASUS ZenFone 9 is ugyanazt a 4.5-ös pontszámot kapta, és ugyanazokkal a javíthatósági problémákkal küzdött.