Alig mutatták be az ASUS ROG Phone 7 Ultimate-et, máris itt az új modell, az ASUS ROG Phone 7D. Már kezdenek felbukkani információk és pletykák a megjelenés időpontjáról és a telefon jellemzőiről.

Az ASUS ROG Phone 7D, 2023 második felében kerül piacra, és két modellben érkezik. Valószínűleg 6000 mAh-s akkumulátorokkal szerelik majd, ami nem meglepő, hiszen ez már a ROG Phone II óta így van. A processzorokat illetően először úgy tűnt, hogy a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 2-es processzorok lesznek a gépekben, de egy forrás szerint inkább a MediaTek Dimensity 9200+ processzorral érkezik majd.

Egy augusztusi bemutató valószínű, és egy ROG Phone 7D Ultimate modell is készül. Az ROG Phone 7D 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel rendelkezik, míg a többi hardverelem nagyjából változatlan marad az ROG Phone 7-es modellhez képest. 6,78 hüvelykes, 165 Hz-es AMOLED Full HD+ kijelzőről, 65W-os töltésről és 50 MP + 13 MP + 5 MP-es főkameráról van szó.

Felmerül a kérdés: ha az ROG Phone 6/6D és az ROG Phone 7 közötti különbségek viszonylag kicsik voltak, mi vonzza a közönséget egy, a specifikációk alapján hasonló ROG Phone 7D-hez?