Az Apple 2024-ben új verziókat tervez piacra dobni az Apple Watch Series és az Apple Watch Ultra termékcsaládból, folytatva az éves innovációs és frissítési hagyományát. A Bloomberg Mark Gurmanjét-ől származó legújabb jelentés szerint az Apple tervezi, hogy bemutassa a Watch Series 10 és Watch Ultra 3 modelleket az iPhone 16-nal együtt.

Gurman kiemeli, hogy az Apple legalább az egyik új okosóráját új dizájnnal tervezi piacra dobni, bár nem részletezi, hogy melyik modellről van szó, a Watch Series 10-ről vagy az Watch Ultra 3-ról. Ezenkívül úgy tűnik, hogy az Apple egészségügyi funkciókra összpontosít, tervezve, hogy 2024-ben az Apple Watch szériába beépítse az alvási apnoe érzékelését és a vérnyomásmérési képességet. Nem világos, hogy melyik modell kapja meg ezeket a funkciókat, de a cikk arra utal, hogy az egészségügyi opciók a Watch Series 10-en is elérhetők lesznek, ami azt jelenti, hogy az Watch Ultra 3 is tartalmazhatja őket.

Az Apple Watch Series 9 csak kisebb újításokat hozott a Series 8-hoz képest, így nem váltott ki nagy eladási várakozásokat, de várható, hogy ez megváltozik az új modellekkel. “Képzeljük el, amikor az Apple hirdetni tudja, hogy feltalálta a kézfejről történő vérnyomásmérés lehetőségét. Úgy gondolom, ez sok eszközt fog eladni”, teszi hozzá az elemző. Azonban a megjelenésig még van idő, és sok minden változhat addig, így ne éljünk túl nagy reményekkel.