Az Apple mostantól engedélyezi a retro játék emulátorokat az App Store-ban, ezzel jelentős változást hozva korábbi szigorú szabályzatában. A változás lehetővé teszi, hogy a fejlesztők jogi keretek között kínálhassanak letölthető játékokat az emulátorokon keresztül. A cég figyelmeztet, hogy a szoftvereknek meg kell felelniük minden releváns törvényi előírásnak, ellenkező esetben komoly következményekkel kell számolniuk.

Az új irányelvek a jogi nyomás, különösen az Európai Unió Digitális Piacok Törvényének (DMA) hatására változhattak. A fejlesztők számára ez a lépés eltörli a jailbreak szükségességét az emulátorok használatához, bár a kalóz játékok továbbra is tiltottak.

Az Apple szabályainak enyhítése nemcsak az emulátorokra terjedt ki; az iPhone és iPad eszközökön az alkalmazások oldalról történő betöltését (sideloading) is megengedik mostantól, bár az App Store szigorú ellenőrzési folyamata továbbra is megmarad.

Az emulátorok mellett az Apple az európai zenei streaming alkalmazások számára is új jogosultságokat vezetett be, lehetővé téve számukra, hogy bizonyos régiókban külső weboldalakra mutató linkeket helyezzenek el.