Az Amazon-on vásárlás ma már sokak számára napi rutinná vált Magyarországon is. Az utolsó pillanatban ajándékot keresők számára is egy megbízható megoldás. Az Amazon mobilalkalmazását havi több mint 197 millióan használják, és ha te is közéjük tartozol, akkor valószínűleg jól tudod, hogy a termékértékelések gyakran nagy szerepet játszanak a vásárlási döntéseidben.

Amazon MI-alapú összefoglaló

Az Amazon most egy új funkciót vezet be, ami MI-alapú összefoglalókat készít a termékértékelésekből. Egyelőre csak az Egyesült Államokban egy kisebb csoport mobilvásárló számára lesz elérhető, számos termékkategóriában. A célja, hogy segítsen a vásárlóknak gyorsan megérteni a vélemények főbb üzeneteit, és ezzel megkönnyítse a döntést arról, hogy egy termék megfelel-e az igényeiknek.

Amazon MI-alapú összefoglaló

Ez az újítás nagyon hasznos lehet, hiszen sok terméknek akár több száz értékelése is van, és legtöbbünknek nincs ideje mindegyiket elolvasni. Az MI által készített összefoglalók kiemelik a termék legfontosabb jellemzőit és megkönnyítik a vásárlók számára azoknak az értékeléseknek a megtalálását, amelyek egy adott tulajdonságról szólnak. Például, ha azt szeretnéd megtudni, hogy egy termék mennyire könnyen használható, akkor rákattinthatsz az “egyszerű használat” tulajdonságra az értékelési összefoglalóban.

Amazon MI-alapú összefoglaló

Az Amazon a következő hónapokban tervezi kiterjeszteni ezt a funkciót több kategóriára és több vásárlóra. Azonban felmerül a kérdés, hogy vajon az MI képes lesz-e megkülönböztetni a hamis és az eredeti értékeléseket, ami régóta probléma a platformon. Az Amazon azt ígéri, hogy jelentős erőforrásokat fog fordítani a hamis értékelések elleni küzdelemre.

Az új MI-generált összefoglalók kizárólag az Amazon megbízható, ellenőrzött vásárlásokból származó értékeléseire támaszkodnak. Így a vásárlók gyorsan átláthatják a közösség véleményét egy adott termékről, anélkül hogy el kellene olvasniuk az összes értékelést.