Az ASUS ROG Phone 8, a nagy várakozásokkal övezett gaming okostelefon, folyamatosan leplez le újabb és újabb részleteket magáról, amelyek várhatóan 2024 januárjában kerülnek bemutatásra. A készüléket már számos renderképen és teaserben láthattuk, amelyek egy jelentős dizájnváltást sejtetnek: ezúttal inkább egy “rejtett” gaming telefonról van szó, visszafogott és elegáns megjelenéssel, eltávolodva az elődök feltűnő stílusától.

ASUS ROG Phone 8

Ez a változás más pozitívumokat is hoz magával, például az ASUS által hivatalos teaserben megerősített IP68-as víz- és porállósági besorolást. Tekintettel arra, hogy az előző modell csak IP54-es besorolást kapott, ez jelentős fejlődés ezen a téren.

A további felszereltséget illetően korábban már kiderült, hogy a telefon Snapdragon 8 Gen3 lapkával, akár 24 GB RAM-mal, gyors UFS 4.0 tárhellyel és egy 50 megapixeles főkamerával, Sony IMX890 szenzorral érkezik. Két változatban lesz elérhető, a ROG Phone 8 és a ROG Phone 8 Ultimate, mindkettő 6.78 hüvelykes AMOLED kijelzővel és 165Hz-es frissítési rátával.

Marad a kérdés, mikor történik a hivatalos bejelentés!