Az Apple TV+ rendkívül népszerű streaming szolgáltatás, főleg az Egyesült Államokban. Szinte minden vállalati megjelenés alkalmával megemlítik, és előzeteseket, film- és sorozatrészleteket mutatnak be a platformon. Az információk szerint az Apple több filmstúdióval tárgyal partnerség megkötéséről, hogy néhány címet mozikban is bemutassanak. A potenciális megjelenések listája alább látható.

A Bloomberg által idézett, a témában jártas személyek szerint az Apple azt tervezi, hogy a filmeket egy hónapig, több ezer mozi vetítővásznán mutatják be. A vállalat reméli, hogy ezzel több előfizetőt vonz az Apple TV+ streaming szolgáltatásához. Korábban a filmeket kizárólag a cég streaming szolgáltatásán mutatták be, vagy csak néhány moziban kerültek bemutatásra.

Íme a potenciális megjelenések listája:

    • Killers of the Flower Moon – rendező: Martin Scorsese, főszereplő: Leonardo DiCaprio
    • Argylle – rendező: Matthew Vaughn
    • Napoleon – Ridley Scott rendezésében

Az Apple új stratégiája a streaming szolgáltatás előfizetőinek számának növelésére irányul. Becslések szerint az Apple TV+-nak jelenleg 20 és 40 millió közötti előfizetője van, ami kevesebb, mint a Netflix és a Disney+ esetében. A címek terjesztési terve még nincs kidolgozva, mivel a cégnek nincs meg a szükséges belső szakértelem ahhoz, hogy a filmeket világszerte több ezer moziban bemutassák. Ezért harmadik fél disztribútorokhoz fordultak.

Az Apple ambíciói nőttek, miután a CODA című film 2021-ben Oscar-díjat nyert a legjobb film kategóriában. A cégnek saját stúdiója is van Hollywoodban, és folyamatosan finanszírozza a filmtermelést. Megjegyzendő, hogy az Amazon és a Meta esetében az utóbbi hónapokban tömeges elbocsátások történtek, azonban az Apple bejelentette, hogy költségcsökkentési tervet követ, anélkül, hogy lemondana alkalmazottairól.