Szeptember 12-én az Apple bejelentette, hogy az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellekben 3 nanométeres technológiával gyártott Apple A17 Pro lapka található. A TSMC által gyártott lapka ebben az évben az Apple számára biztosít kizárólagosságot ezen a technológiai területen.

Apple A17 Pro
Apple A17 Pro

Az A17 Pro lapkában 3 milliárddal több tranzisztor kapott helyet, mint az előd A16 Bionic modellben. Ezzel összesen 19 milliárd tranzisztorral rendelkezik, ami 19%-kal több. A lapka hexa core CPU-val érkezik, két magas teljesítményű maggal, amelyek 10%-kal gyorsabbak az előző generációhoz képest.

Apple A17 Pro
Az Apple A17 Pro: az első 3 nanométeres technológiával gyártott lapka az okostelefonokban

Az új “Pro-Class” GPU 20%-kal növelte a grafikai teljesítményt, miközben az energiahatékonyság továbbra is kiemelkedő. Az új Ray Tracing hardveres gyorsítással és a kétszer olyan gyors Neural Engine-rel az MI és a gépi tanulás képességei is javultak. Az új AV1 dekóder pedig kiváló videóminőséget garantál az iPhone 15 Pro modelleken.

Így az Apple újra előre mutat a technológia terén, és a 3 nanométeres technológiával gyártott A17 Pro lapka segítségével új szinteket érhetnek el a felhasználók az okostelefonok terén.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!