A közösségi alkalmazások világában folyamatosan bukkannak fel új funkciók, és a WhatsApp sem marad le a versenyben. Ma, május közepén, egy új szolgáltatást mutatott be a népszerű alkalmazás, amit Chat Lock-nak hívnak. A név magáért beszél, hiszen ez a funkció lehetővé teszi, hogy bizonyos beszélgetéseket jelszóval zároljunk, így még nagyobb privátosságot biztosítva.

A kényesebb témájú beszélgetéseinket PIN-kóddal vagy ujjlenyomattal is védeni tudjuk, így csak az, aki hozzáfér ezekhez az adatokhoz, tudja elolvasni és hozzáférni a beszélgetésekhez. Ahhoz, hogy ezt a funkciót igénybe vehessük, a kívánt beszélgetés beállításai között kell megnyomnunk a “Lock Chat” gombot, majd létrehoznunk egy PIN-kódot, vagy használnunk a meglévő jelszavunkat.

A zárolt beszélgetést csak a megadott jelszóval tudjuk megnyitni. A WhatsApp azt ígéri, hogy a jövőben további lehetőségek lesznek hozzáadva a Chat Lock funkcióhoz. A Chat Lock már elérhető minden felhasználó számára, Androidon és iOS-en is, és az elkövetkező napokban frissítésként lesz telepítve.

Az iOS felhasználók számára már korábban is volt lehetőség a WhatsApp hozzáférésének blokkolására, a Face ID autentikáció használatával.

Itt található egy videó a funkció működéséről: