A WhatsApp ezen a héten fontos frissítést hajtott végre, és a szkeptikusabbak azt mondanák, hogy elloptak egy funkciót a Telegramtól. A Channels névre hallgató funkció segítségével egy márka, híresség vagy tartalomgyártó üzeneteket küldhet követőinek.

A WhatsApp Channels egy egyszerű és privát módszer a személyek, márkák és közösségek követésére. Követheti a személyek vagy márkák összes frissítését, melyek az “Updates” fülön találhatóak. Ezek a frissítések elkülönülnek az üzenetektől és a családtagok vagy barátok csoportjaitól. Tulajdonképpen egyirányú kommunikációs módszerről van szó, hiszen nem kommunikál a személy vagy márka, nem tud bejegyzéseket közzétenni a Channels-en.

A WhatsApp a Telegramtól veszi át a Channels funkciót: Az alkotók a "Channels" segítségével kommunikálhatnak követőikkel

A funkció egy dedikált “Updates” fül formájában található meg a WhatsApp alkalmazásban, és a csatorna adminisztrátorai megoszthatnak üzeneteket, fényképeket, videókat, matricákat és szavazásokat követőikkel. A WhatsApp számos példát is felhozott: a kedvenc sportcsapatok frissítéseket kínálnak a meccsekről és a játékosokról, helyi polgármesterek hírei, kedvenc YouTube videós frissítései. Ráadásul keresni is lehet a kedvenc szervezetét vagy csapatát a WhatsApp keresősávján.

A Channels története csak 30 napig őrizhető meg. Az adminisztrátoroknak rejtve vannak a telefonszámok és a profilfotók. Letiltják a bejegyzések továbbítását és a képernyőképek készítését. Fontos megjegyezni, hogy ezek a Channels nem rendelkeznek végponttól végpontig titkosítással, legalábbis még nem. Kezdetben Kolumbiában és Szingapúrban debütáltak, de ősszel mindenhol elérhetővé válnak.

A WhatsApp a Telegramtól veszi át a Channels funkciót: Az alkotók a "Channels" segítségével kommunikálhatnak követőikkel

Eközben a WhatsApp bejelentette, hogy végre lehetővé teszi a nagy felbontású képek küldését Androidon és iOS-en is. A funkció egyelőre csak a béta tesztelők számára elérhető.