Vodafone Magyarország Zrt. nemrégiben jelentette be, hogy tervei között szerepel az árainak emelése 2024 márciusában. Sokan aggódnak az inflációs hatások miatt és azt, hogy milyen mértékű emelésekkel kell majd szembenézni. Jól tudjuk, a távközlési vállalatok díjaikat a visszamenőleges infláció mértékében emelhetik. Míg a korábbi híresztelések szerint a tarifákat akár 22 százalékkal is emelhetnék, a Vodafone most 15,4%-os emelést jelentett be.

Ez az arány a várható inflációnak közel háromszorosa, ami azért is különösen érdekes, mert az emelés azon az évben lépne életbe, amikor az infláció várhatóan 5-6 százalékra csökken.

Viszont van egy jó hír a Vodafone ügyfelei számára: a cég ugyanis nem csak a díjakat növeli. A bejelentés szerint a vállalat az előfizetők által igénybe vehető kedvezményeket is 15,4%-kal emeli. Vagyis, ha valaki kihasználja ezeket a kedvezményeket, kevesebbet érezhet az emelésből a zsebében. Minden előfizető decemberben részletes tájékoztatást kap az új díjakról és a kedvezmények változásairól.