Május 2023 hozzáadott értéke a számos csúcstelefon és hajlítható kijelző mellett a gaming konferenciák sokasága, legyen szó akár konzolos, akár PC-s játékokról. Április végén érkezett a hír, hogy a nagyon várt Grand Theft Auto VI címet várhatóan május 17-én jelentik be a TakeTwo befektetői találkozóján. És most újabb információkat tudhattunk meg a Sony-ról.

Az online médiában felbukkant információk szerint a Sony egy nagyszabású PlayStation Showcase eseményt készít elő május végére, pontosan május 25-re. Ezt több megbízható forrás is megerősítette. Érdemes megjegyezni, hogy ez a második Showcase esemény lesz, amit a Sony ebben az évben rendez, az elsőt februárban tartották.

A május 25-i dátumot sokan mint a gaming események kiindulópontját tekintik, többek között a június 1-jei Meta Quest Gaming Showcase VR, a június 8-ai Summer Games Fest és a június 11-jei Xbox Games Showcase előtt.

A Sony eseményétől nagy várakozások fűződnek. Sokan úgy gondolják, hogy ez lehet az a helyszín, ahol bemutatkozik a PlayStation 5 új verziója, legyen az PS5 Slim vagy PS5 Pro. A konzol őszi bevezetése valószínűsíthető. Ha a Grand Theft Auto VI is bejelentésre kerül ebben az évben, a Sony nagy eladási növekedésre számíthat, hiszen a játék első körben csak a next-gen konzolokon lesz elérhető.