A Sonos tovább folytatja evolúcióját és terjeszkedik új szegmensekbe, most pedig készül a második generációs hordozható hangszórójuk, a Move 2 bemutatására. Már ismerünk néhány specifikációját, és azt is, mikor debütálhat.

Sonos Move 2

A következő Sonos hordozható hangszóró megtartja a friss dizájnnal debütált vezérlőrendszert, ami az Era 100 és Era 300 modelleken jelent meg először. Az USB-C port támogatja a line-in audiót és a mobiltelefon töltését is. A Sonos Move 2 2023 szeptemberében debütál, és hasonló dizájnt hoz, mint az első generációs modell.

2,7 kilogrammos súlyával nem nevezhető éppen könnyűnek, forrásaink szerint viszont a Sonos jelentős fejlesztéseket végzett az audio teljesítmény, az akkumulátor élettartama, a csatlakoztathatóság, az alap töltőállomás és más területeken. Talán a legnagyobb frissítés a mono kimenetről a valódi sztereóra való áttérés, amiért két, speciális szögben orientált tweeter felel.

Az első Move csak egyet tartalmazott. Mint korábban, a hangszóró wooferrel rendelkezik a basszusért. Az Automatic Trueplay optimalizálja a Move 2 hangját, attól függően, hogyan mozgatod a hangszórót. Az akkumulátor élettartama jelentősen megnövekedett az első Sonos Move-hoz képest, a cég új hangszórója akár 24 órás folyamatos lejátszást is biztosít.

Ez sokkal több, mint az első generációs Move 10 órája. Az akkumulátor ismét cserélhető, a Move 2 pedig úgy lett tervezve, hogy készenléti üzemmódban kevesebb energiát fogyasszon. Rendelkezik hangerőszabályzó csúszkával és IP56 tanúsítvánnyal, amit az eredeti modelltől örökölt. Ütésálló anyagokat használ a véletlen esésektől és ütésektől való védelemre. A vezeték nélküli töltőállomás most már levehető adapterrel rendelkezik, a hangszóró továbbá támogatja a Wi-Fi 6-ot és a Bluetooth 5.0-t is.

Van egy speciális gomb a hátlapon, amellyel kikapcsolhatod a hangasszisztenshez kapcsolódó mikrofonokat. A Move 2 három színben érkezik: fekete, fehér és olajzöld, az Egyesült Államokban 449 dolláros áron. Most már csak ki kell próbálnunk…