A Samsung ma délelőtt bejelentette, hogy piacra dob egy új és vékonyabb Super Fast gyorstöltőt. Az új 25W-os töltő kialakítása karcsúbb, mint az előző modelleké, bár kinézetre nagyon hasonló hozzájuk.

Ez az új 25W-os Super Fast töltő GaN (Gallium Nitride) anyagból készül, ami lehetővé teszi a karcsú kialakítást. Támogatja az USB PD 3.0 gyorstöltési protokollt, PPS-sel együtt. Emellett energiatakarékosabb is az előző modellhez képest. A Samsung szerint az új töltő készenléti állapotban mindössze 5mW energiát fogyaszt, szemben az előző modell 20mW-jával. Tehát jelentősen kevesebb energiát használ. További pozitívum, hogy a töltő teste újrahasznosított műanyagból készült, ami környezetbarátabbá teszi.

Samsung gyorstöltő

Dél-Koreában az új 25W-os GaN töltő ára 19 dollár (körülbelül 6 500 Ft), és fekete-fehér színekben kapható. A Samsung ezen kívül kínál egy olyan csomagot is, amiben egy USB Type-C kábelt is mellékelnek a töltőhöz, ennek az ára pedig 24 dollár (körülbelül 8 500 Ft). A töltő és a kábel kombinált változata is elérhető fekete és fehér színben.

Az érdeklődők már ma megvásárolhatják Dél-Koreában a Samsung új 25W-os Super Fast gyorstöltőjét a Samsung hivatalos weboldalán és üzleteiben. Más hivatalos forgalmazók is hamarosan elkezdik árusítani az új töltőt. Arra számítunk, hogy a töltő a következő hónapokban a nemzetközi piacokon is elérhető lesz.