A Samsung továbbra is vezető szerepet tölt be az összehajtható telefonok szegmensében. A 2019-es Fold modell bemutatása óta a kereslet ezen termékek iránt egyre növekszik, és ezzel párhuzamosan a cég értékesítései is bővülnek. A Samsung már rutinos játékos a piacon, kezdi elérhető árú készülékeket kínálni, és idén 15 millió okostelefon eladását tervezi. De 2023-ban más gyártók is kínálnak összehajtható készülékeket. Vajon sikerül a dél-koreai cégnek elérnie a kitűzött célt?

A Samsung több mint 10 millió összehajtható telefon eladását tervezi 2023-ban - Sikerülhet?

2021-ben a Samsung 10 millió összehajtható telefont adott el, háromszorosára növelve 2020-as eladásait. A kereslet idén tovább nőtt, és a vállalat 15 millió ilyen eszköz szállításában reménykedik. Nemrégiben hallottunk róla, hogy a Samsung ebben az évben összesen 270 millió okostelefont tervez eladni. Ebből 60 millió a prémium kategóriás S, Z Fold és Z Flip modellek, míg a maradék 210 millió az A és M sorozatú készülékek.

A Samsung több mint 15 millió összehajtható telefon eladását tervezi 2023-ban - Sikerülhet?

A Samsung előrejelzése szerint az összehajtható telefonok iránti kereslet 80%-kal fog nőni 2024-ig. Így a vállalat tervei meglehetősen valóságosnak tűnnek. Eközben más cégek is megjelentek ebben a piaci szegmensben. Az OPPO jelenleg versenyez a Galaxy Z Flip 4/5 modellel Európában, a Find N2 Flip modelljével, míg a Motorola két összehajtható, csuklós kialakítású készüléket (RAZR 40 és RAZR 40 Ultra) jelentett be. Augusztusban bemutatkozik az első összehajtható OnePlus telefon is.

A Samsung jelenleg a Samsung Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 okostelefonok bemutatását készíti elő, melyek várhatóan július végén jelennek meg. A bemutató felgyorsítása főleg a globális szinten megjelenő versenytársak miatt tűnik szükségesnek. Ha a Samsung jobb minőség/ár értékű készüléket tud kínálni, nagy esélye van a kitűzött eladási céljainak elérésére.